KATALOGLAR

KURUMSAL

İLETİŞİM

TR

EN

ENERJİ

OTOMASYON ÇÖZÜMLERİ

Günümüzde enerji tüketimini kontrol altında tutmak zorunlu hale gelmiştir. Enerji otomasyonlarının temel amacı mevcut enerjiyi verimli bir şekilde kullanmak, riskleri ve kayıpları en aza indirmektir. Enerji otomasyonu ile temel olarak;

 

Enerji tüketim noktalarının tespiti sayesinde enerji tasarrufu

Enerji maliyetlerinin hesaplanması

Enerji devamlılığının sağlanması ve raporlanması

Oluşabilecek arızaların zamanında tespiti ve vakit kaybetmeden müdahale etme imkanı sağlanmaktadır

Gempa

Enerji  Otomasyon Sistemleri

Enerji otomasyonu ile mevcut enerjinin en tasarruflu şekilde kullanılması, can ve mal güvenliği açısından risklerin ortadan kaldırılması sağlanmaktadır. Enerji parametreleri sürekli izlendiğinden enerji sarfiyatı kontrol altındadır. Sistemdeki tüm ekipmanlar izlendiğinden oluşabilecek herhangi bir arızaya zaman kaybetmeden müdahale edilir. Çok daha güvenli ve tehlikesiz çalışma imkanı sağlanır.

Neden Gempa

Enerji  Otomasyon Sistemleri?

Kontrol ve Kumanda Sistemi

İstenilen kontrol senaryolarını gerçekleştiren birimler için genellikle PLC (Programmable Logic Controller)’ler kullanılır. Sahadaki kontrol elemanlarından gerekli sinyalleri toplar ve yüklü programa göre komutlar gönderir. Özellikle orta ve büyük ölçekli işletmelerde ihtiyaç duyulan uzak mesafeden, network gibi konularda PLC’ler, gelişmiş haberleşme modülleri aracılığıyla son derece iyi çözümler sunmaktadır.

Komut Gönderme ve İzleme Sistemi

Kontrol ve kumanda sisteminin kontrolü altında bulunan tüm noktaların izlenebildiği ve kumanda edilebildiği bilgisayardan oluşmaktadır. Bu program PLC ile irtibat halindedir. Bilgisayar ya da SCADA uygulaması devre dışında ise, otomasyon sistemi çalışmasında bir aksaklık meydana gelmez. Fakat bu süre içinde haberleşme olmayacağı için, bilgisayarda veri ve alarm kaydı yapılamaz.

Saha  Kontrol  Elemanları

Motorlu şalterler: Tesislerde elektrik üretim noktalarının çıkışına ve elektrik dağıtım sistemindeki enerji tüketim noktalarının girişine kurulan kompakt şalterler, bir takım ek donanımlar ilave edilerek otomasyon sistemine entegre edilir.

Kompakt şalterler: Yüksek akım sınırlama kapasiteleri sayesinde kısa devre akımlarını ortaya çıkar çıkmaz bastırır ve böylece kısa devrelerin genellikle yol açtığı yıpranmalardan tüm elektrik gereçlerini etkin bir biçimde korurlar.

İLETİŞİM

Gempa Elektro Mekanik Mühendislik Ltd. Şti.

Dicle Caddesi Akarçay Sokak No: 3

Beysukent Çankaya Ankara

TEL: +90 312 426 1480

FAKS: +90 312 426 7393

email: info@gempanet.com.tr

 

LOCATION

Gempa Elektro Mekanik Mühendislik Ltd. Şti. © 2023